Hvad skal jeg vide hvis jeg ønsker at købe energibesparende belysning til mit hjem?

I dette indlæg vil fokus være på led belysning og energibesparende belysning, da jeg mener at det er et vigtigt emne i en tid, hvor vi skal spare på energien, hvor vi kan, så CO2 udslippet kan formindskes så meget som muligt.

 

loftspotMange mennesker i Danmark går i den tro, at fordi de har indkøbt LED-pærer, så er de pludselig super miljø venlige, og de spare meget på energien, dog er dette langt fra sandheden. For flere undersøgelser viser nem at der ved LED-lys ligesom ved almindelige pærer, er en kæmpe forskel på kvaliteten af de forskellige LED-belysninger, og derfor er det vigtigt at man er varsom ved sit valg.

 

Der er 2 råd som jeg fik af en ekspert indenfor LED belysning, som jeg vil give videre til jer, for de to råd har virkelig hjulpet mig ekstremt meget i forhold til valg af de helt rigtige pærer, altså led-pærer, og de to råd kan du læse herunder, grundigt:

 

  1. Det er vigtigt at du køber dine pærer, hvor du har mulighed for at bedømme belysningens lyskvalitet og styrke i en prøveopstilling, og denne mulighed har du desværre ikke ved online køb. Derfor kan man være så snedig og gå i en fysisk butik for at kigge på LED-pærer, og derefter gå online og købe dem langt billigere. Nogle vil mene at det ikke er i orden, dog er det altså ikke ulovligt.
  2. Det er yderst vigtigt at du gemmer kvitteringen på dine LED-pærer, og derudover garantibeviset for hvor længe de er garanteret til at virke i. For levetiden på nogle LED-pærer overholder ikke det lovede, og derfor kan man gratis og nemt gå ned og bytte dem.

Det skal dog siges at det ikke er den fysiske butik som du har købt dem i som yder denne garanti, men for producenten af den pågældende pærer. Du kan læse mere om belysning, som downlight herinde.

1 kommentar

  1. Søren juli 16, 2014 12:43 pm  Svar

    Har med stor succes købt mine LED pærer bare et tip 🙂

Skriv et svar