Sæt sommeren på glas

Skynd dig ud og ryd haven eller hylderne for bær og sommergrønt. Så du kan mikse din personlige sommersaft og således nyde sommeren hver dag – selv på en regnfuld hverdag.

 

Selvom det er ved at blive lidt køligere, lidt mørkere og i det hele taget lidt mindre sommerligt, er der ingen grund til at give afkald på alt, hvad der minder om sol og velbehag. Sød og sundUdnyt at der stadig er noget sommergrønt og nogle bær på markedet og lav dig en lækker saft eller juice med forskellige ingredienser. På den måde får du både smagen af sommer og samtidig dækker du en stor del af dit daglige vitaminbehov.

 

Sød og sund

En rigtig sommer-reminder kan for eksempel laves på frosne jordbær, en smule friske blåbær eller brombær og æbler. Du kan også vælge at tilsætte hyldeblomstsaft – så bliver din saft ikke mere sen-sommerlig.

  • nsker du en saft uden helt så meget frugtsukker, kan du for eksempel bruge de dejlige danske gulerødder og kombinere dem med æble og ingefær. Således topper du også sundhedsmæssigt.

 

Smagen af din sommer

Der er masser af variationer og kun din egen fantasi sætter grænser. Tænk på, hvad der minder dig om sommer. Er det den klassiske kombination af jordbær og mælk efter en lang dag ved stranden? Eller tænker du mynte i limonaden og gæster til grill i haven? Sådan kan du finde frem til opskriften på din personlige sommersaft – og hvilken gæst vil ikke blive glad, og lidt imponeret, over denne idé. For sommerens fester er jo langt fra overstået endnu.

 

Et ordentligt værktøj

Når du vil i gang med at presse frugter og grønsager, er det rart at have et ordentligt værktøj. Markedet bugner af forskellige saftpressere og juicemaskiner og der er noget til hver en pris og ethvert behov.

 

Det kan derfor være en god idé, hvis du på forhånd gør dig nogle tanker om, hvor stort dit behov er fra start. Er det din intention at presse saft hver dag eller ved du, at det kun vil blive til festlige lejligheder eller måske hver weekend? Samtidig kan du også tænke på, om du er til de sunde grønsagssafter, hvor store stykker grønsager kræver mere kræft af maskinen? Du kan se læse om de forskellige maskiner og se resultatet af en pålidig test her http://madmaskiner.dk/saftpresser-test/
Gå kreativt til værks…

Måske har du allerede en saftpresser derhjemme og så gælder det bare om at komme i gang. Det er nu, der stadig er sommerfrugt og grønt i supermarkederne, så kom ud og kig og prøv dig frem derhjemme. Det kan godt være, at du må igennem et par safter, som ikke lige smager, som du håbede. Men som med alt andet, kræver det lidt øvelse at blive mester.

 

..og bliv inspireret af andre

Har du ikke tålmodighed til at skulle smage dig igennem alle nuancer og kombinationer, er det også nemt at finde inspiration i opskrifter. Der er masser at vælge imellem på nettet, for saft og juice er blevet en almindelig del af en sund og varieret kost. Bloggere, virksomheder og gourmetkokke deler alle gerne deres bedste fif til at få en lækker saft. Og hvem ved, måske kan du selv gøre det bedre?

 

Hvad du end vælger, vil det forhåbentlig betyde, at du nu kan holde fast i sommeren lidt endnu og samtidig være fyldt godt op med vitaminer, når vi går efteråret i møde.

 

God fornøjelse

Skriv et svar